(Čeština) Druhý ročník programu Měsíční muzikantská výzva

Sorry, this entry is only available in Čeština.

Loni v létě se mi v hlavě zrodil nápad na program, který by pomáhal komunitě bluegrassových muzikantů v sebezlepšování. V říjnu 2019 vyšla první epizoda Měsíční muzikantské výzvy, do které se od té doby zapojilo přes 500 hráčů na kytaru, mandolínu, banjo a housle. Včera přišly účastníkům materiály k desátému dílu MMV, čímž začal její druhý ročník.

Každý měsíc pro MMV s Petrem Mečiarem (ten připravuje obsah pro banjo) vybíráme jednu skladbu a účastníci programu dostanou emailem materiály v podobě tabulatur a videa. Své výsledky, postřehy a rady můžou mezi sebou sdílet v uzavřené skupině na Facebooku. Náplní každé epizody jsou všechny možné disciplíny, se kterými se v dané písni můžete potkat, tzn. doprovod, podehrávky, melodie, sólo, začátek a zakončení. Navíc přidáváme pár licků a technických cvičení.

Chceme, aby se do MMV mohl zapojit každý. Proto cenu za účast v MMV nestanovujeme my, ale její účastníci. Jak často a kolik kdo na chod MMV přispěje záleží na rozhodnutí každého.  Ke každému dílu je k dispozici také bonusový audio balíček, který ve zvukové podobě (mp3) obsahuje všechny zásadní věci daného dílu (doprovod, sóla, licky, technická cvičení), celou skladbu se zvýrazněným nástrojem a úplně bez daného nástroje a také doprovody ke cvičení (playalong) v pomalém a rychlejším tempu. 

Více informací o Měsíční muzikantské výzvě a možnost se do programu zapojit najdete zde, starší díly pak tady.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.